Russiske kæmpemegalitter, mineral fra det ydre rum, søvnmangel giver dig hjerneskade, døde enhjørninger og hovedskaden der satte tegnetalent igang.

I følge Wikipedia er megaliter: ”en stor, ofte ubearbejdet, løs sten, som findes i landskabet. Derfra er ordet blevet overført til at betegne monumenter, der er bygget af den slags stenmateriale. De kan stå alene (“bautasten”) eller sammen med mindre sten. I Danmark findes de ofte som gravmonumenter men nogen få bautasten findes også i Danmark.”

Nu har man fundet måske verdens største af slagsen i Sibirien.

De imponerende ”bygningsværker” eller hvad det nu er billederne forestiller, er alle fotograferet af Georgy Sidorov på en nylig ekspedition til Sibirien.

Der er umiddelbart ikke nogen målangivelser på de mange fotos, men at der er tale om meget, meget store megalitter er udenfor al tvivl. Meget fascinerende, hvis det virkelig er sandt at de ikke er bemærket i nyere tid før nu.

 

Et helt nyt og ukendt mineral er identificeret inden i en meteorit som blev fundet i Buenos Aires. Meteoritten på mere end 16 kilo blev oprindeligt fundet af en landmand på en mark tilbage i 1979. Først troede man at der var tale om en indiansk forarbejdet genstand og der skulle altså gå mange år, før det gik op for videnskaben at de stod med en ægte meteorit.

Den nu afdøde Dr. Gero Kurat og hans medarbejdere brugte mange år på at undersøge genstanden, som viser sig at indeholde et helt nyt mineal baseret på en mærkelig jern-aluminum-titanium-silikat, som man længe ikke har kunnet identificere. Før nu. Senest er det ukendte mineral navngivet ”kuratit” efter Dr. Kurat, som studerende stenen fra det ydre rum. Nu vil videnskaben forsøge at lære mere om den spændende genstand og dens mineral. Hvem ved hvad det kan hjælpe os med i fremtiden?

 

Mangel på søvn kan give dig varig hjerneskade. Forskere på University of Pennsylvania har kørt en serie af eksperimenter med mus der viser at mangel på søvn er værre end først antaget.

Man lavede forsøg hvor man vækkede mus, svarende til mennesker der arbejder i skiftehold og som tvinger sig selv til at være oppe om natten og sove om dagen. Resultatet var svært bekymrende, fordi det viste at mus hvis søvn blev afbrudt, mistede op mod 25% af deres hjerneneuroner permanent. Tidligere har man noteret noget lignende, men altid forventet at cellerne senere regererede. Det gør de så sandsynligvis ikke ifølge det nye forskningsresultat.

 

Hvor er alle de skjulte dyr henne? Hvorfor finder man aldrig en død Bigfoot eller et opskyllet havuhyre, der ikke bare er en slap hval? Måske har man allerede fundet dem, men ikke været klar over hvad man var stødt på? Er det muligt?

Gennem tiden er det ét af de mest stillede spørgsmål blandt de naturligt skeptiske. Hvorfor ser man ikke dyrenes lig? Hvorfor finder man ikke en død chupacabras og hvorfor går der aldrig en enhjørning i fælden?

På en australsk hjemmeside der netop interesserer sig for slige ”dyrearter” har man forsøgt at imødegå de forståelige spørgsmål. Ikke bare er det almindeligt kendt at selv vilde dyr ofte ikke ligger døde i naturen ret længe, før de konsumeres af  andre dyr, men rent faktisk findes der både billeder og fine beskrivelser af sære væsner, som gennem tiden er nedlagt, fundet døde eller måske skyllet op på stranden. Nogle af de mere sære hændelser fra Australien omtales her.

 

Hjerneskade gav kunstneriske evner En yngre engelsk kvinde, Pip Taylor, 49, var ude for en faldulykke, hvor hun fik en alvorlig hovedskade. Mens hun lå hjemme for at komme sig tog hun en dag en skitsebog og satte sig til at tegne, noget hun ikke havde gjort siden hun var en ung pige, der kun tegnede jævnt godt. Nu skete der noget mærkeligt, for Pip tegnede pludselig med en ganske anden sikkerhed og opdagede hurtigt at hun ikke bare kunne tegne, men også havde et ubestrideligt talent for det. Noget hun bestemt ikke var i besiddelse af før den famøse ulykke. Ingen tvivl om at Pips tegnetalent har fået et alvorligt løft, og at der er sket et eller andet med den kunstneriske streg.

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s