Telefonopkald fra de døde, havde Dracula i virkeligheden en pointe og er Nessie omsider vendt tilbage til sin sø?

 

Telefon fra de døde? Sådan rigtigt? Noget af det mest bizarre vedrører de telefonopkald mennesker påstår at modtage fra afdøde familiemedlemmer eller venner. Historierne er ikke så få og med mobiltelefonernes udbredelse er der bevis for sagen, når opkaldet registreres i telefonen. Nogle af de virkelig mærkelige historier stammer fra USA, hvor både familie og venner målløse har fået opringninger længe efter de pågældende er døde. Bestsellerforfatteren Dean Koontz modtog selv en meget underlig advarende opringning, han aldrig siden har kunnet forklare og også mange andre mennesker har haft lignende oplevelser.

Også her i Danmark kan vi være med, når det handler om telefonsamtaler fra den anden side, som denne interessante og spændende beretning fra en forfatter fra Fyldepennen.dk kan fortælle.

Havde Dracula en pointe? Noget tyder i hvert fald på at ungdommens evner kan generhverves – i hvert fald teoretisk, når det gælder mennesker og helt praktisk når det gælder mus.

Amerikanske forsøg, der netop er offentliggjort i Nature påviser en sær kobling mellem indsprøjtninger med blod fra kvikke og raske muse-individer og en mærkbar og beviselig forøgelse af både hukommelse og orienteringsevne.

Professor i neurologi på Stanford University i USA, Tony Wyss-Coray, påpeger at »Gamle mus, som får blod fra unge mus, klarer sig bedre, når man tester deres kognitive evner. Det ser ud til, at deres hjerner bliver genopladet af det unge blod,«

Når man undersøger musenes hjernevæv viser det blandt andet, at musene danner flere synapser i hippocampus, når de får indsprøjtninger med ungt blod.

Synapser forbinder hjernens nerveceller med hinanden. Jo flere synapser der er aktive, jo bedre er hukommelsen og indlæringsevnen for mus og mænd.

Nessie er tilbage i søen eller hvad viser billedet denne gang?

Efter en meget lang periode uden det mindste livstegn fra vores alle sammens favoritmonster er hun omsider tilbage til en ny omgang ‘find Nessie’. Denne gang er hun spottet på et sonarbillede der ganske sikkert viser ‘et eller andet’ i den dybe sø, som med lidt god vilje kan illudere et søuhyre.

Gennem mere end 80 år har skotter og områdets turister stædigt holdt på at der er noget dernede, et eller andet mærkeligt dyr i den kæmpemæssige indsø. Søen som udover en smuk omgivende natur er verdensberømt for (måske) at huse et eller flere søslanger/uhyrer eller kæmpefisk. Ingen tvivl om at turistindustrien holder et fast greb om legenden, og at en del observationer nok omhandler sære bølger, grene eller bare større svømmende dyr.

 

 

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s